Eerste studenten Howie the Harp™ studeren af

Rotterdam, 8 november 2013

 

Eerste studenten Howie the Harp™ studeren af
Van cliënt naar hulpverlener in anderhalf jaar tijd

Donderdag 7 november ontvingen Carla, Wouter en Ton, studenten van het eerste uur van opleidingscentrum Howie the Harp, hun felbegeerde certificaat. Het afstuderen van de eerste lichting studenten is niet alleen voor hen maar ook voor Pameijer een belangrijke mijlpaal. Howie the Harp is een opleiding tot ervaringsdeskundige in de zorg van zorgorganisatie Pameijer.

Ervaring Werkt·
De ervaring die je als cliënt in de zorg hebt opgedaan gebruiken om een professional in de zorg te worden, dat is het idee achter Howie the Harp. De praktijk wijst overduidelijk uit dat het werkt:
De eerste lichting studenten heeft in anderhalf jaar tijd een belangrijke stempel gedrukt op de dienstverlening bij Pameijer, waar men ziet dat de inzet van ervaringsdeskundigen een belangrijke bijdrage levert aan de herstel-ondersteunende zorg. Met een duidelijk blijvend effect voor diegenen die de intensieve opleiding uiteindelijk met succes doorlopen: “ Als je eenmaal bij Howie bent binnen gestapt wil je nooit meer terug naar de bank…” aldus Wouter.

Uniek concept
Howie the Harp is een uniek concept met internationaal aanzien dat in de VS al jaren zijn meerwaarde heeft bewezen. Zorgorganisatie Pameijer biedt sinds 2011 de opleiding aan. Met Howie the Harp Rotterdam kunnen cliënten voor zichzelf en anderen kwaliteit van bestaan optimaliseren, hun eigen kracht (her) ontdekken en zich actief inzetten voor anderen.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u kijken op www.howietheharp.nl.
Ook kunt u contact opnemen met Dana Blok, communicatieadviseur bij Pameijer,
via e-mail: dana.blok@pameijer.nl 
of telefonisch: 010 271 00 00 of 06 20 79 46 58

Over Pameijer

Pameijer vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom werken we samen met mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek aan een zinvolle dag invulling. Zelf koken, zelf kiezen, een eigen thuis, een baan, een eigen leven. Cliënten hebben en houden de regie.

Pameijer is er voor kwetsbare mensen, jong en oud. Bijvoorbeeld met een (lichte) verstandelijke beperking of met psychosociale of psychische problemen. Elke dag ondersteunen we ruim 4.000 cliënten, met dank aan onze 2.000 medewerkers en 500 vrijwilligers. Samenwerken doen we ook graag, met partners en sponsors en met vrijwilligers. Ons werkgebied is regio Rijnmond en op de Zuid-Hollandse eilanden.