'Meet the Xpert'

Bron: www.rinogroep.nl

Congres 'Meet the Xpert' - 7 oktober 2013

In de Verenigde Staten wordt ervaringsdeskundigheid intensief en met succes ingezet. De vraag ‘Wat kunnen wij leren van onze collega’s in de VS?’ staat tijdens dit congres centraal. Wat is state of the art op het gebied van het empoweren van cliënten? Rokus Loopik en de RINO Groep zijn in samenwerking met diverse sponsors, waaronder Pameijer, erin geslaagd 28 ervaringsdeskundigen uit de Verenigde Staten over te laten komen.

In de Verenigde Staten hebben de Recovery en Peer Specialism organisaties ervaringsdeskundigheid hoog in het vaandel staan. De cliënt is leidend. Dit komt tot uiting in deze organisaties: zij worden voor een groot deel gerund door ervaringsdeskundigen. De benadering is state of the art en het uitgangspunt is denken in kansen en mogelijkheden. In Nederland streven (ggz-)organisaties er in toenemende mate naar ervaringsdeskundigheid in te zetten.

Doel
Aandacht vragen voor ervaringsdeskundigheid binnen de ggz. Tijdens dit congres nemen Amerikaanse (ervarings)deskundigen u mee in hun wereld. Welke do’s & don’ts leven er aan de andere kant van de oceaan en welke positieve effecten worden daar bewerkstelligd? De ervaringen van de Amerikanen worden gepresenteerd aan de hand van de succesvolle TEDx-formule: in de overtuiging dat ideeën de wereld veranderen en het waard zijn verspreid te worden.

Howie the Harp

Howie the Harp zal tijdens dit congres twee workshops verzorgen: ''The Howie the Harp classroom' én 'Developing A Howie the Harp Peer Training Program'

Voor meer informatie over het Congres 'Meet the Xpert':  klik hier