Praktijk

IrisCovery inloop in de Wasplaats Geplaatst op  10/07/2018  door admin...

Nieuws

Heb je ervaring op het gebied van psychische-, verslavings- of psychosociale problematiek en is de stap naar een...

Co-financiering

Pameijer, RIBW Arnhem & Veluwe Vallei en RIBW Brabent roepen geïnteresseerde partijen uit de samenleving op om via co-financiering de verankering van Howie the Harp™ in Nederland mogelijk te maken.

De Howie the Harp™-opleiding is een zeer beproefd concept van de organisatie Community Access uit New York City. Om die reden besloot Pameijer in overleg met Community Access om de Howie the Harp™-opleiding naar Nederland te halen. In 2012 werd de opleiding voor het eerst aangeboden in Rotterdam en inmiddels zijn er ook vestigingen van Howie the Harp™ in Arnhem en Tilburg.

Onze studenten hebben doorgaans een (bescheiden) uitkering en zijn vaak nog zoekende naar een goed passend maatschappelijk perspectief om volwaardig betaald werk te kunnen gaan verrichten. Dankzij de Howie the Harp™-werkwijze ontwikkelen zij zich in razendsnel tempo tot energieke studenten. Zij hervinden hun eigen kracht en leren deze aan te wenden om als professionele hulpverlener aan het werk te gaan. Niet alleen de studenten, maar ook de samenleving wint bij hun succes.