Praktijk

Het afgelopen jaar schreef Saïd, student van de achtste lichting van Howie Rotterdam, diverse stukjes voor...

Nieuws

Lees hier het beeldverslag van de startbijeenkomst van Howie the Harp in Amsterdam. Een mooie samenwerking tussen...

Kansen

Collega-instellingen, overheid en andere geïnteresseerden: Werk samen met Howie the Harp™!
 

  • Door het hervinden van de Eigen Kracht, doen mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid weer mee in de samenleving. De opleiding Howie the Harp™ vergroot de mogelijkheid om volwaardig betaald werk te verrichten.
  • De ervaringsdeskundigen zijn in staat om deskundige inzichten te bieden aan professionals zonder eigen ervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg. Zij geven uw organisatie dubbele vitaliteit.
  • De ervaringsdeskundige is een rolmodel, een bron van hoop en kracht voor anderen die werken aan hun herstel. Meer mensen (her)vinden de eigen kracht in zichzelf, en krijgen grip op hun herstelproces. Zo doen meer mensen mee in de samenleving.

Als bezoekers van het Howie the Harp Advocacy Center in New York hebben we met eigen ogen aanschouwd wat de opleiding teweeg brengt. We hebben ervaren dat empowerment en de peer-to-peer-benadering mensen met een psychische kwetsbaarheid (weer) een arbeidstoekomst geeft. We hebben zelfs gevoeld hoezeer de aanpak van Howie the Harp™ ook mensen zonder ervaring als psychiatrische patiënt energie geeft. Howie the Harp™ zet ons aan om met elkaar ons ondersteunende werk met nog meer passie uit te voeren!