Praktijk

Eindelijk was het dan zover! Na vijf jaar een landelijke dag voor Howies in Arnhem. De bus voor Tilburg vertrok aan de...

Nieuws

Door Audry van Vulpen. Ervaring werkt 2 februari 2012. Een twintigtal studenten zit in een klaslokaal van een...

Certificaat

Tijdens de gehele opleiding houd je een portfolio bij. Het portfolio biedt jezelf en anderen inzicht in de ontwikkeling van jouw vaardigheden, je ambities, inzichten en behaalde resultaten. Deze kwaliteiten kun je zichtbaar maken in eigen verslagen, illustraties, toetsresultaten, eerdere diploma's en getuigschriften.

Howie the Harp Certificaat

Je sluit de opleiding af met het Howie the Harp™-certificaat dat binnen Pameijer, RIBW Arnhem en Veluwe Vallei, RIBW Brabant en vele andere organisaties erkend wordt voor functies als ervaringsdeskundige. Het certificaat staat voor minimaal een MBO 2 werk- en denkniveau. Afhankelijk van de inhoud en kwaliteit van het portfolio is ook waardering mogelijk op MBO 3 of 4 werk- en denkniveau.

MBO-diploma

Gedurende de opleiding bouwen studenten een portfolio op en ontvangen zij coaching van een ervaringsdeskundige. Aan het einde van de opleiding wordt dit portfolio en daarmee de ontwikkeling van de student beoordeeld en beloond met een certificaat. Het certificaat staat minimaal gelijk aan MBO 2 niveau. Studenten kunnen indien gewenst hun portfolio laten beoordelen in het kader van een vervolgstudie en/of een EVC traject bij een erkende EVC organisatie. Overigens heeft tot nog toe geen enkele afgestudeerde Howie the Harp-student van dit EVC-beoordelingstraject (dit staat voor Eerder Verworven Competenties) gebruik gemaakt. De ervaring leert dat mensen met het Howie-certificaat ook zonder zo'n EVC-traject hun weg vinden in het werkveld van de ervaringsdeskundigheid.

Werk

Na afronding van de Howie the Harp-opleiding kun je solliciteren op vacatures voor ervaringsdeskundige. Mogelijk kun je blijven werken in de functie die je tijdens de laatste opleidingsperiode hebt vervuld.

Pameijer wil de komende jaren meer plaatsen voor ervaringsdeskundigen creëren en zoekt daarbij ook steeds actief de samenwerking met andere organisaties om collectief nóg meer plaatsen te creëren. De trend is dat er steeds meer vacatures voor ervaringsdeskundigen ontstaan. Het is een beroep met toekomst! 

, ,