MOED


Ben je al werkzaam in de maatschappelijke sector en wil je jouw eigen ervaring op deskundige wijze toepassen in jouw werk? Heb je een diploma op minimaal MBO-4 niveau en besloten dat het tijd is om open te zijn over jouw ervaring? Dan is de eenjarige opleiding MOED, Medewerkers Opleiding ErvaringsDeskundige vast iets voor jou. Deze opleiding is een co-productie van Howie the Harp™ met ROC Zadkine en wordt op MBO-4 niveau aangeboden.

Programma

In de opleiding staan ontwikkeling van ervaringskennis, theoretische en praktijkkennis op het programma. Hiermee maak je de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige eigen. Tijdens de opleiding staat er een persoonlijke coach voor jou klaar bij wie je terecht kunt met vragen over alle aspecten van de opleiding.

Gedurende het jaar ga je eens per twee weken een dag naar school. In totaal zijn dit 21 dagen, 150 uur in totaal. Daarop volgen nog enkele dagen voor de eindpresentaties. Daarnaast besteed je 570 uur aan praktijkgerelateerde portfolio-opdrachten onder begeleiding van een collega (ervaringsdeskundige).

Het programma bevat de volgende thema’s:

Het is best spannend om me als ervaringsdeskundige te gaan profileren. De onderlinge herkenning van medestudenten heeft me geholpen om die stap te zetten.

- Carly van der Mierden, oud-student en coach Howie Amsterdam

Persoonlijke ontwikkeling

De competenties van de ervaringsdeskundige

Achtergrondkennis over ervaringsdeskundigheid

Tools voor in de praktijk

Kosten en locaties

De kosten voor de opleiding bedragen 2.250 euro. Op dit moment wordt de opleiding op vier locaties aangeboden; RotterdamAmsterdam, Utrecht en Waalwijk.

Diploma en aan de slag

Aan het einde van de opleiding wordt jouw portfolio en daarmee jouw ontwikkeling beoordeeld en beloond met een MBO-4 diploma. Hiermee kun je solliciteren naar de functie van ervaringsdeskundige of je profileren als medewerker met ervaringsdeskundigheid binnen de organisatie waar je werkt.