Praktijk

Dankjewel dat je even de tijd voor mij neemt om dit te lezen. Ik wil je graag vertellen hoe ik mijn eerste weken heb...

Nieuws

Vanavond (7 juni) in tv-programma Brandpunt+ een reportage over Ervaringsdeskundigheid. Ook Barry Robeerst komt aan het...

Tilburg

RIBW Brabant
De opleiding in Tilburg wordt verzorgd door RIBW Brabant.
RIBW Brabant biedt herstelondersteunende zorg aan mensen met een psychiatrische aandoening.
Iedereen kan te maken krijgen met een ernstige psychiatrische aandoening. Dat heb je zelf niet in de hand. Als RIBW Brabant helpen we je graag om ermee om te leren gaan. Voor ons is herstel niet (per se) hetzelfde als genezen. Het gaat erom dat je jouw kwaliteiten en talenten kunt gebruiken voor een leven waar jij je goed bij voelt. Doel is zoveel mogelijk zelfredzaamheid en optimale participatie in de samenleving. Onze begeleiding en ondersteuning kan bij cliënten thuis plaatsvinden, of in een van de (groeps)woningen: dit heet beschermd wonen.
We werken in 9 gemeentes in de regio Midden-Brabant: Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op zand en Dongen. Bij RIBW Brabant werken circa 470 medewerkers.
Voor meer informatie zie www.ribwbrabant.nl.

Howie the Harp in Tilburg
Maandag 12 maart 2018 gaat in Tilburg alweer de derde lichting van start.
Het team Howie the Harp Tilburg bestaat uit twee ervaringsdeskundige coaches, een hoofddocent en een coördinator. Voor vragen over de opleiding in Tilburg kun je mailen naar howietheharp@ribwbrabant.nl

Howie the Harp is gevestigd in Westertorenlaan 4, 5037 BD Tilburg.
In de wijk rondom de Westertorenlaan is voldoende gratis parkeergelegenheid is te vinden.
De locatie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Station Tilburg pak je de sprinter of bus naar Station Tilburg Universiteit. Vanaf Tilburg Universiteit is het ongeveer 250 meter lopen.