Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot ervaringsdeskundige bij Howie the Harp™?

Howie the Harp™ is er voor iedereen met cliëntervaring in de psychiatrie / verslavingszorg. Er worden geen eisen gesteld aan vooropleiding. Wel is het belangrijk dat je al enige grip hebt op jouw herstelproces en dat je situatie stabiel is, mogelijk ondersteund door medicatie en begeleiding.

De opleiding is voltijds, intensief en vraagt om doorzettingsvermogen. Daar krijg je positieve energie voor terug. Kortom, je bent je bewust van jouw persoonlijke kracht of wil die (her)ontdekken. Je wilt opgeleid worden tot ervaringsdeskundige en in die rol anderen ondersteunen in hun eigen herstel.

Aanmelden?

De procedure voor aanmelding, selectie en toelating bestaat uit:

  • aanmelden via de homepage van deze website
  • informatiebijeenkomst bezoeken
  • workshop meedoen
  • CV, motivatie en herstelverhaal opsturen
  • selectiegesprek voeren
  • bericht ontvangen

Tijdens de informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de opleiding echt iets voor je is. Je ontvangt o.a. informatie over de opleiding, het programma, de selectieprocedure, financieën, enz. Ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgens, dan kun je je na de informatiebijeenkomst opgeven voor de verdere selectieprocedure. Deze bestaat uit een workshopronde en een selectiegesprek.

Na de informatiebijeenkomst ontvang je van ons een uitnodiging voor de workshopronde, mits je je hiervoor opgegeven hebt uiteraard. De workshop neemt ongeveer een halve dag in beslag. Je gaat dan met een aantal andere kandidaten een groepsopdracht uitvoeren die wordt geobserveerd door medewerkers en studenten van Howie the Harp™. Deze observatie wordt meegenomen naar het selectiegesprek.

De planning voor het selectiegesprek wordt direct na de workshopronde gemaakt en je ontvangt ook nog een uitnodiging per mail ter bevestiging. In deze uitnodiging staat ook dat het van belang is dat je een motivatiebrief, een CV en (een deel van) je herstelverhaal schrijft en opstuurt. Het selectiegesprek duurt ongeveer een uur en wordt gevoerd met medewerkers en studenten van Howie the Harp™. Hierin gaan we vooral in op je motivatie en de mate van herstel.

Binnen enkele dagen laat de selectiecommissie je weten of je bent toegelaten. Mocht de commissie het niet raadzaam vinden dat je (nu) aan de opleiding begint, dan zal ze samen met jou zoeken naar een alternatief dat past bij jouw situatie en wens.

,