Alone Clear Sky Clouds 691919

Verhalen

De kracht van Frances

Mijn naam is Frances, ik ben 29 jaar en wonend in Capelle aan den IJssel. Al mijn hele leven heb ik last van depressies en angsten.

Echter, in 2012 ging het helemaal mis met me. Ik werd opgenomen met depressieve klachten en een psychose. Hier werd ik volgepropt met medicijnen waar ik heel dik van werd, maar ze hielpen wel. In december 2012 werd ik ontslagen uit de kliniek.

Nu was ik natuurlijk nog lang niet beter. In eerste instantie kreeg ik alleen maar activiteitenbegeleiding om het huis uit te komen en voor de afleiding.

In januari 2013 kreeg ik een ambulant psychiatrisch verpleegkundige. Zij helpt mij om om te gaan met mijn angsten en zo toch een zo ‘normaal’ mogelijk leven te leiden. Dankzij haar hoefde ik niet begeleid te gaan wonen, maar kon ik zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.

Ik vertelde mijn woonbegeleider dat ik mijn oude kamergenoot zo goed had kunnen helpen toen ze een heftige paniekaanval had. Hierdoor zei mijn woonbegeleider: ‘is ervaringsdeskundigheid niet is voor jou?’ Zo vertelde ze mij van de opleiding Howie the Harp™. Hier heb ik me gelijk voor aangemeld. Door de informatiebijeenkomst wist ik zeker dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Na de workshop en selectiegesprekken ben ik aangenomen.

Graag zou ik mensen met psychische problemen willen laten weten dat er een weg is naar herstel. Tevens hoop ik wat te kunnen doen aan het stigma dat er nog steeds is op het hebben van psychische problemen.

De klas van Howie the Harp™ 4 in Rotterdam is echt een warm bad. Iedereen heeft wat meegemaakt en zo leren we ook van de ervaring van anderen. Je moet hard aan jezelf werken, maar dit helpt heel erg bij je eigen herstel en ontwikkeling. Ik merk dat ik hier op mijn plek zit en zie de toekomst met positieve gevoelens tegemoet.