Balance Macro Ocean 235990

Verhalen

De kracht van Vera

Ik ben Vera van Utrecht. Een moeder van 40 jaar met twee tiener dochters. Na 2 jaar ziektewet werd ik afgekeurd en belandde ik in de WIA. Maar ik liet het UWV duidelijk weten dat dit niet mijn eindstation zou zijn. Via een oud-manager werd ik op de hoogte gebracht van het werk als ervaringsdeskundige. Zo belandde ik via het PEP team (Pameijer Empowerment Promotieteam) uiteindelijk op deze unieke opleiding.

Ik vind het mooi om straks met mijn eigen ervaring te mogen werken. Ik raak enorm geïnspireerd door de verhalen van anderen  en geloof dat ervaringskennis een waardevolle bijdrage kan leveren in de huidige gezondheidzorg. Er is nog veel te doen en daar ligt dan ook een enorme uitdaging.

Nu ik een maand op school zit kan ik de koppeling van theorie naar praktijk al aardig zien. Ik leer veel van gesprekstechnieken, stil staan bij hoe je iets zegt en van de rollenspelen. Mijn klasgenoten zijn mijn grootste leraren. Elke dag is er wel weer iets om te vertalen naar m’n eigen leerproces.

Ik heb het enorm naar mijn zin op school en na mijn carrière als pedagogisch medewerker zie ik het beroep als ervaringsdeskundige als iets moois dat voor mij middels deze opleiding in het bereik ligt.