Architecture Bridge Buildings 735790

Verhalen

Ervaring als krachtbron

Mijn naam is Esther, ben 44 jaar en moeder van 6 kinderen waarvan de oudste 4 al zelfstandig wonen. Samen met mijn 2 jongste kinderen, hond en kat woon ik in Rotterdam-Zuid.

In 2011 kreeg ik de diagnose borderline en door alle bijbehorende beperkingen kwam ik in de ziektewet terecht, ik was op dat moment werkzaam in de gezondheidszorg als verzorgende, werk wat ik met mijn hart deed maar door mijn eigen klachten en volle hoofd niet meer kon doen.

De periode in de ziektewet heb ik aangegrepen om aan mijn herstel te werken door o.a. in therapie te gaan en ook door mijn leefstijl enorm te veranderen. Dat had effect. Op een gegeven moment dacht ik al zover te zijn dat ik weer kon werken en ging ernaar op zoek. Echter, volgens de arbeidsdeskundige zou ik nooit meer in staat zijn om met mensen te werken. Dit terwijl daar mijn hart ligt.

Op een dag was ik vacatures aan het zoeken en zo ook op de website van Pameijer toen ik een link naar Howie de Harp™ tegenkwam. Dit sprak mij heel erg aan. Hoe mooi zou het zijn als je de dingen die je zo’n pijn hebben gedaan, die zo moeilijk zijn geweest, om kan zetten in kracht. En sterker nog, die je kan gebruiken om anderen te ondersteunen?

Nu ben ik een enthousiaste student in de 4de groep van Howie the Harp™ Rotterdam en ik heb me in een klas nog nooit zo goed thuis gevoeld als hier. Het lesprogramma voelt aan als kleding die past. De steun , ervaringen en openheid van mijn klasgenoten zijn voor mij de helft van het leerproces. Tot nu toe is alle lesstof herkenbaar , geeft het woorden aan mijn gevoel, en leer ik manieren om mijzelf op de rails te houden en anderen daarin te ondersteunen.

Ik voel me op mijn plek!